14 غذای اصیل ترکیه در استانبول

ویژه - ۲۱ تیر ۱۳۹۷

استانبول مکانی عالی برای لذت بردن از جاذبه های گردشگری و غذاهای متنوع ترکیه‌ای است. غذاهای این فهرست را حتما در تور استانبول امتحان کنید.


 


دونر کباب


یک غذای کلاسیک ترکیه‌ای که تا حدودی در آلمان نیز تبدیل به یکی از غذاهای ملی شده است. دونر کباب به اشکال مختلفی از قبیل دوروم (دونر کباب پیچیده در نان لواش) و اسکندر کباب (دونر کباب با ماست، سس گوجه و کره روی نان پیده(نان سنتی ترکیه)) سرو می‌شود.


 


کوفته ایچلی


کوفته یک غذای معمولی اما لذیذ ترکیه‌ای است. کوفته ایچلی روکش ترد خوشمزه‌ای دارد که از بلغور پر شده با گوشت طعم‌دار خرد شده، پیاز، جعفری و مغز میوه کاج تهیه می‌شود. توصیه ما به شما امتحان این غذا در تور ترکیه و لذت بردن از است.


 


لاه ماجون (Lahmacun)
اغلب به خطا این غذا را «پیتزای ترکیه» می‌نامند. لاه ماجون ارتباطی با غذای کلاسیک ایتالیایی ندارد. روی یک لایه گرد خمیر نازک و ترد با گوشت طعم‌دار خرد شده پر می‌شود، سپس چند قطره لیمو و جعفری پیش از لقمه کردن به عنوان چاشنی به آن اضافه می‌گردد.


 


مِزه


کلمه مِزه (اشتهاآور) به خوردنی‌های متنوعی اطلاق می‌شود: فِوا (باقالی خرد شده)، کُپ اوغلو (تخم مرغ سرخ‌کرده با ماست و سس گوجه)، موهامارا (سس تهیه شده از خمیر فلفل قرمز، گردو، آب لیمو و رب انار).


 


کباب


کباب انواع مختلفی دارد که عبارتند از: آدانا (کباب ساطوری تند) و اورفا (کباب ساطوری غیر تند)، بِیتی (گوشت چرخ کرده یا گوشت بره کباب شده با نان لواش و مخلوط ماست و سس گوجه) و شیش (کباب شیشلیک یا جوجه کباب)


 


مانتی


دلمه‌های دست‌ساز کوچک که با مخلفات پر می‌شوند و می‌پزند. این غذا با ماست و سس مرکب از روغن، پاپریکا، نعنا و سیر صرف می‌شود.


 


بالیک اِک‌مِک


یکی از مشهورترین و توریست پسندترین اسنک‌های ترکیه، بالیک اِک‌مِک است که ساندویچی حاوی ماهی کبابی، پیاز و سالاد است.


 


کارنی‌یاریک


یک غذای بسیار رایج در بسیاری از رستوران‌های بازاری ترکیه. کانی‌یاریک از بادمجان سیاه پخته پر شده با گوشت طعم‌دار خرد شده و جعفری تهیه می‌شود و روی آن سس گوجه فرنگی می‌ریزند. این غذا با برنج و گوجه خیلی خوشمزه می‌شود. حتما در تور خود این غذای خوشمزه را امتحان نمایید.


 


کوفته کادین‌بودو


نمونه دیگر کوفته که با قرار دادن گلوله‌های گوشت در تخم مرغ و خمیر آرد و سرخ کردن آنها تهیه می‌شود.


 


هونکار بِگندی


یک غذای جالب که با قطعات نرم شده گوشت بره روی پوره بادمجان تهیه می‌شود و با کره و پنیر آب شده kaşar سرو می‌گردد.


 


خوراک ماهی ایزگارا


سفر استانبول تنها با خوردن ماهی‌های کبابی تازه مانند آنچووی (Hamsi)، ماهی خاردار (Leverek)، کوپرا (çupra)، استاوریت (istavrit؛ نوعی اسب ماهی خالدار)، ماهی تن (Palamut) و ماهی آبی (lüfer) تکمیل می‌شود.


 


پیده


خمیر قایقی شکل که با مواد مختلفی از گوشت خرد شده گرفته تا اسفناج، تخم مرغ و سوچوک (سوسیس تند ترکیه‌ای) و کوش‌باشی (قطعات کوچک گوشت گوساله طعم‌دار) پر شده و سپس پخته می‌شود.


 


یاپرک سارما


انگور، هویج با برگ‌های کنگر پخته می‌شوند و سپس با گوشت خرد شده یا برنج به همراه خشکبار و کشمش پر شده و سپس محکم بسته می‌شوند (شبیه دلمه).


 


سوبورگی


برای تهیه بورِک لایه‌های نازک خمیر با مواد مختلف مانند اسفناج، گوشت خرد شده یا سیب زمینی طعم‌دار پر می‌شوند و تا حد ترد شدن تنوری می‌شوند. اما در سوبورگی لایه‌های خمیر آنقدر جوشانده می‌شوند تا بورِک پس از تنوری شدن کماکان مرطوب و نرم باشد.




  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.