10 غذای اصیل پوکت

ویژه - ۷ مهر ۱۳۹۷

از غذاهای دریایی بالای شهر تا غذاهای خیابانی روسی، در جزیره پوکت همه چیز یافت می‌شود، اما خود محلی‌ها چه می‌خورند؟ پاسخ به این سئوال کمی پیچیده‌تر از مقاصد توریستی دیگر تور تایلند مانند پاتایا است؛ زیرا پوکت خیلی پیش‌تر از آنکه پای توریست‌ها و برخی مذهبیون به تایلند باز شود، یک شهر بین‌المللی با ترکیبی از فرهنگ‌ها و جاذبه های گردشگری مختلف بوده است.


تجار اروپایی از قرن شانزدهم به بعد به جزیره رفت و آمد داشته‌اند و تجار مسلمان و چینی از آنها سابقه بیشتری در پوکت دارند. اما با شکوفایی ناشی از استخراج قلع در اوائل قرن بیستم، پرشمارترین و پرنفوذترین مهاجرین را راهی پوکت کرد: چینی‌های هوکی‌آن و کانتونی، که بسیاری از آنها از طریق پنانگ در مالزی به پوکت آمدند و با خود سنت‌های آشپزی چینی و همینطور مالایی و بابا-نیونیا (ترکیبی منحصربه‌فرد از مواد و تکنیک‌های پخت و پز جنوب شرق آسیا و چین) را به پوکت آوردند.



در نتیجه غذا در پوکت ترکیبی از عوامل تاثیرگذاری است که در هیچ کجای دیگر تور تایلند یافت نمی‌شوند. در پوکت گوشت قرمز فرمانروا است و سس سویا به سس ماهی ارجحیت دارد. هر دو اینها محصول تلاقی سنت‌های آشپزی محلی و چینی هستند. همچنین رابطه با پنانگ باعث شده تا سنت‌های غذایی انگلیسی، هندی و پرتغالی نیز به پوکت راه یابند.

در ادامه 10 غذای محلی و کلاسیک پوکت را به شما معرفی می‌کنیم. برخی از این غذاها را در اطراف جزیره می‌توانید پیدا کنید، اما برای یافتن بهترین آنها باید به پوکت تاون در مرکز جزیره بروید.


 


می هوکی‌آن


نودل به سبک چینی‌های هوکی‌آن یکی از شناخته‌شده‌ترین غذاهای پوکت است. فروشندگان در اقصی‌نقاط پوکت به ویژه در پوکت تاون، نودل‌های گندم و تخم‌مرغ را با غذای دریایی، برش‌های گوشت، سبزیجات و نوعی سوپ تقریباً مشابه آب گوشت ترکیب و در دمای بسیار بالا تفت می‌دهند. اگر خیلی گرسنه هستید می‌توانید بخواهید تا غذایتان را با یک تخم‌مرغ پخته رنگین‌تر کنند. مانند بسیاری از غذاهای اصیل هوکی‌آن، این نودل نیز خوشمزه و ملایم است.


 


لوهبا


یکی از محبوب‌ترین غذاهای پوکت که احتمالاً کمی ترسناک به نظر می‌رسد. لوهبا از تکه‌های سیرابی، سر، قلب، ریه، روده و زبان خوک که در 5 نوع ادویه با غذاهای سرخ کرده مثل اسپرینگ رول، میگوی خرد شده و توفوی شکم‌پر سرو می‌شود. این دو غذای مجزا با یک سس تند و شیرین به هم وصل می‌شوند. اگر گوشت خوک نمی‌خورید، می‌توانید ترکیب بشقابتان را تغییر بدهید. این غذای چینی در دکه‌های غذای خیابانی و رستوران‌های غیررسمی در پوکت تاون یافت می‌شود.


 


او دوئو


اودوئو با ترکیبی از تخم‌مرغ، برش‌های مکعبی ریشه تارو، پوست سرخ‌کرده (خوک یا گوساله) و صدف‌های ریز تشکیل شده که در یک خمیر تند و چسبناک با هم سرخ می‌شوند. او دوئو مشهورترین پن‌کیک صدف و گوشت تایلند است و ریشه‌های آن به معدنچیان قلع چینی بازمی‌گردد. اودوئو را در دکه‌های غذای خیابانی در پوکت تاون و دیگر نقاط جزیره پیدا می‌کنید.


 


او آئو


یخ خرد شده (یخ در بهشت)  یک دسر بین‌المللی است. اما نمونه فوق شیرین، رنگ روشن و دوست‌داشتنی پوکت چیز دیگری است. این دسر یخی شامل قطعات ژلاتینی از نشاسته موز و لوبیا قرمز است که به سختی در بیرون پوکت یافت می‌شود. در اولین فرصت یک کاسه از آن را در دکه‌های غذای خیابانی پوکت تاون امتحان کنید.


 


مو هونگ


مو هونگ با قطعات چربی پخته شده در شیره خرما یا شکر قهوه‌ای و سس سویای شیرین با سیر و فلفل سیاه تهیه می‌شود و یکی از اصیل‌ترین غذاهای سبک بابا – نیونیا، ترکیبی از سبک‌های آشپزی و مواد اولیه چینی و پوکتی است که بیشتر در رستوران‌های نسبتاً باکلاس مانند رایا سرو می‌شود.


 


نام پریک گونگ سیاپ


تایلند خانه انواع مختلف نام پریک (غذایی بر مبنای چیلی با فرمول‌های مختلف در ایالت‌های مختلف) است. در تور ارزان پوکت این غذا را با ترکیب خمیر میگو، چیلی تازه، آب لیمو، شکر و مهم‌تر از همه میگوی دودی تهیه می‌کنند. همانند جاهای دیگر این غذا با بشقابی از گیاهان دارویی و سبزیجات پخته و تازه سرو می‌شود. برای امتحان این غذا به رستوران‌های پوکت تاون مثل وان چون بروید.


 


رو دی


این پن‌کیک‌های لایه لایه تایلندی – اسلامی را در تمام مناطق تایلند می‌توان یافت. در پوکت، آشپزها رو دی را خرد و روی هم توده می‌کنند، سپس روی آن یک تخم‌مرغ نیمرو می گذارند و به همراه یک کاسه سس کاری معطر سرو می‌کنند. رو دی یکی از بهترین صبحانه‌های کشور محسوب می‌شود. در پوکت تاون غذاخوری قدیمی عبدال‌روتی بهترین جا برای آغاز روز به سبک پوکت است.


 


کانوم جین


نودل‌های نازک و گرد برنج در یک مایع شبیه کاری مبنای یکی از غذاهای مرسوم در سرتاسر تایلند است. اما مردم پوکت درباره کانوم جین تعصب خاصی دارند. مایه محبوب محلی نام یا پو، یک سوپ اسپایسی شیر نارگیل با خرچنگ است که به سبک جنوبی‌ها با انبوهی از گیاهان دارویی، سبزیجات، میوه و طعم‌دهنده‌هایی که با نودل و کاری ترکیب می‌شوند، طبخ می‌شود. این غذا را در دکه‌های غذای خیابانی و رستوران‌های غیررسمی در سرتاسر جزیره می‌توانید بیابید.


 


می هون


حلقه‌های نازک نودل برنج سرخ کرده با سس سویا و یک کاسه کوچک سوپ گوشت در کنار آن، می هون را تشکیل می‌دهند. این غذا ریشه کاملاً چینی دارد. هرچند افسانه‌های محلی معتقدند که این غذا در پوکت ابداع شده است. ریشه این غذا از هر کجا که باشد، در پوکت می‌توانید لذیذترین انواع آن را بخورید. برای بهترین‌ها به رستوران‌ها و دکه‌‌‌های غذای خیابانی قدیمی در پوکت‌تاون مراجعه کنید.


 


آپونگ


یک نمونه محلی از آپوم جنوب هند، یک نان نازک و تخت ترد از آرد برنج. در پوکت، این غذا با کمی (یا بیشتر) شکر تهیه می‌شود و بیشتر به عنوان صبحانه یا یک اسنک شیرین صرف می‌شود. معمولاً آپونگ را می‌توانید از فروشندگان خیابانی تهیه کنید.


 



  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.