لذیذترین غذاهای مخصوص عید فطر در سراسر دنیا

ویژه - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷

جشن سه روزه عید فطر که به نام عید شیرین شناخته می‌شود یکی از نمادهای اتحاد مسلمانان سرتاسر جهان در پایان یک ماه روزه‌داری است. غذا بخشی جدانشدنی از جشن عید فطر است که خانواده‌ها و دوستان را دور هم جمع می‌کند تا از غذا و از هم‌نشینی با هم لذت ببرند. در ادامه چند نمونه از بهترین غذاهای مخصوص عید فطر را به شما معرفی می‌کنیم.


 


مراکش: لاسیدا و تَگینه


اگر با تور مراکش سفر کنید درمی‌یابید که مراکشی‌ها روز را با صبحانه لاسیدا شروع می‌کنند. لاسیدا مشابه پودینگ برنج است اما ترکیب آن شامل کوس‌کوس (بلغور عربی)، کره، عسل و طعم‌دهنده‌ها می‌شود. این خوردنی شیرین روز عید را آغاز می‌کند و غذای سنتی تَگینه آن را به پایان می‌برد. این غذا در تمام آفریقای شمالی محبوبیت دارد. معمولاً تگینه با جوجه تهیه می‌شود اما در روز عید، تگینه با گوشت گوسفندی و میوه‌های خشک نیز مرسوم است. 


 


هند، پاکستان، بنگلادش: شیر خرما


یکی از مرسوم‌ترین غذاهای روز عید در کشورهایی مثل هند، پاکستان و بنگلادش غذایی خامه‌ای به نام شیر خرما (یا کرمال کورما) است. این غذای شیری مخصوص روز عید که به نام شِمای نیز شناخته می‌شود از رشته سوپی (سِوایان) در شیر خرما به همراه خلال بادام یا خرمای خشک برای تزئین تهیه می‌شود. اگر قصد دارید برای عید فطر تور هند را تهیه کنید از این غذای خامه‌ای غافل نشوید.


 


اندونزی: لاپیس لگیت


با تور اندونزی سفر کنید و از یک کیک هزار لایه تند که در اصل یادگار استعمارگران هلندی است لذت ببرید. لاپیس لگیت (با نام اسپک‌کوئک) در هلند نیز محبوبیت دارد و احتمالاً یکی از زمان‌بر‌ترین غذاهای مخصوص عید است؛ هر لایه از خمیر پرشده و سرخ کرده تشکیل می‌شود و لایه‌ها در نهایت به صورت محصول نهایی شکل می‌گیرند.


 


افغانستان: بولانی


عید فطر در افغانستان به بچه‌ها تعلق دارد و شامل جشن‌های ویژه مخصوص کوچکترهای خانه می‌شود. با این حال، وعده‌های غذایی به کل اعضای خانواده مربوط است. بولانی از غذاهای مخصوص روز عید در افغانستان یک نان تخت (مثل لواش) است که با سبزیجات برگدار مثل اسفناج و سیب‌زمینی، کدو حلوایی یا عدس پر می‌شود. بولانی به عنوان یکی از معدود غذاهای معطر جایگاه ویژه‌ای در فهرست غذاهای عید فطر دارد.


 


فلسطین، سوریه، لبنان، مصر، عراق : کوکی کره‌ای


کوکی کره‌ای نزدیک‌ترین واژه فارسی به این نوع شیرینی است. حتی در سایه پلید جنگ نیز سنت برگزاری عید فطر با کوکی کره‌ای در فلسطین، سوریه، لبنان، مصر و عراق محبوب است. در فلسطین این شیرینی به نام گرایبه شناخته می‌شود و مغز میوه کاج یا بادام دارد. در سوریه و لبنان کوکی کره‌ای به نام مامول معروف است و معمولا گردو یا خرما دارد. در عراق به آن کلایچا و در مصر به آن کاک می‌گویند و از مخلوط عسل و خشکبار تهیه می‌شود. اگر با تور لبنان سفر کردید در کنار بازدید از جاذبه های گردشگری این کوکی را از دست ندهید.


 


بریتانیا: بریانی


در بریتانیا، یکی از محبوب‌ترین غذاهای عید بین مسلمانان بریتانیا نوعی بریانی سنتی است که از برنج و گوشت با ادویه فراوان تهیه می‌شود. معمولا این غذا را با جوجه درست می‌کنند اما استفاده از گوشت گوسفند یا بز در بریانی مخصوص عید نیز مرسوم است، در این غذا به ندرت از ماهی استفاده می‌شود. بریانی را با رایتا (ماست خیار با نعنا)، سالاد و ترشی سرو می‌کنند. چندان جای تعجب ندارد که بریانی در دیگر اوقات سال نیز محبوبیت ویژه‌ای در میان بریتانیایی‌ها دارد. در تور خود لذت چشیدن این غذای مخصوص را از دست ندهید.


  


مالزی: رِندانگ


در مالزی عید فطر به نام هاری‌رایا خوانده می‌شود اما کماکان غذاهای سنتی مخصوص عید در جشن‌ها صرف می‌شوند. مشهور‌ترین این غذاها کاری نارگیل تند به نام رندانگ است. گوشت ماده اصلی غذای مخصوص عید مالایی‌هاست. این غذا در اصل از اندونزی آمده ولی اگر مایل به امتجان کردن آن باشید می‌توانید آن را در تور مالزی و تور سنگاپور، برونئی و بخش‌هایی از فیلیپین نیز میل نمایید.


 


چین: یو ژیانگ


اغلب مردم فراموش کرده‌اند که چین با وجود اکثریت مسیحی، یکی از کشورهایی است که در پایان ماه رمضان، عید فطر را جشن می‌گیرد. این جشن با بازدید از بزرگترهای خانواده آغاز می‌شود و با خوردن یو ژیانگ ادامه پیدا می‌کند. این اسنک ساده آرد سرخ‌کرده معمولا با سوپ یا برنج سرو می‌شود و طرز تهیه و صرف آن مناسک فراوانی دارد. بلیت تور چین را می‌توانید از آژانس های مسافرتی تهیه کنید.


 


روسیه: مانتی


روسیه کشور دیگری است که روز عید فطر را با غذاهای لذیذ جشن می‌گیرد. با وجود شهرت بد آشپزی روسی، این غذا ارزش امتحان کردن را دارد. مانتی در اصل نوعی دامپلینگ (شبیه پبراشکی گوشت یا سمبوسه) حاوی گوشت بره یا گاو طعم‌دار شده است و این غذای خوشمزه پای ثابت سفره‌های عید فطر در روسیه است. هر منطقه مانتی را با روش خاص خود تهیه می‌کند و احتمالاً در تور روسیه نمی‌توانید دو مانتی بیابید که طعم مشابه داشته باشند.


 


یمن: آسیدا


آسید، یک دسر ژله‌ای شبیه به فِلان مکزیکی است که در عربستان، سودان و لیبی نیز محبوبیت دارد. آسیدا از گندم و عسل درست می‌شود و یکی از خوراکی‌های محبوب عید فطر در سودان است که سنت ویژه خود را دارد. در روز عید سودانی‌ها به همسایگان خود آسیدا هدیه می‌دهند که معمولاً داغ و سریع صرف می‌شود. بنت الصحن نیز یک شیرینی لایه لایه یمنی مخصوص روز عید است.


 



  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.