راهنمای منطقه‌ای برای غذاهای بلغاری

ویژه - ۱۱ شهریور ۱۳۹۷

بلغارستان کشور کوچکی است که جاذبه های گردشگری خود را دارد ولی تنوع غذایی چندانی ندارد، با این حال برخی مناطق کشور هنوز سنت‌های غذایی خود را حفظ کرده‌اند. برخی اهالی بلغارستان برای امتحان یک غذای خاص زحمت کیلومترها رانندگی را به جان می‌خرند. در ادامه نگاهی می‌اندازیم به برخی از این غذاهای لذیذ و جاهایی که در  تور بلغارستان می‌توان طعم آنها را چشید.


 


رودوپس


شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین غذا در میان بلغاری‌ها از کوه‌های رودوپ می‌آید. مردمان محلی ساکن این منطقه کوهستانی، گزینه‌های خوراکی محدودی برای کشت دارند و بخش عمده غذای آنها از سیب‌زمینی و غلات تشکیل شده است. اگر در رودوپس خواستید غذای محبوب منطقه را انتخاب کنید، پاتاتنیک سفارش دهید. یک خوراک سیب‌زمینی آرام‌پز با پنیر فتای بلغاری. آماده کردن این غذا بین 30 تا 40 دقیقه زمان می‌برد. اگر غذا را بلافاصله برایتان سرو کردند، یعنی از پیش آماده بوده و چندان تازه نیست.

نوعی پن‌کیک محلی به نام مارودنیک در اینجا سرو می‌شود که بیشتر شبیه پن‌کیک‌های آمریکایی است تا کرپ فرانسوی.

بانیتزا نوعی غذای بلغاری است که با خمیر، تخم‌مرغ و پنیر تهیه می‌شود. اما در رودوپس نوع دیگری از بانیستا به نام کلین وجود دارد که با برنج پر می‌شود. خوراک آرد ذرت کاچاماک را نیز امتحان کنید. این غذا شما را به یاد پولنتا ایتالیایی (پوره ذرت پخته شده در آب نمک با پنیر و کره یا روغن) یا مامالیگای رومانی (مشابه پولنتا) می‌اندازد.

دو تا از بهترین رستوران‌ها برای صرف غذای سنتی بلغاری در رودوپس آرکان هان در تریگراد و رودوچانکا در اسمولیان هستند.

نشانی آرکان هان: بلغارستان، تریگارد 4825، تریگارد، آرکان هان

نشانی رودوپچانکا: بلغارستان، اسمولیان 4700، بلوار بلغاریا 11، رودوپچانکا


 


رازلوگ


رازلوگ تنها پنج کیلومتر دورتر از اقامتگاه اسکی مشهور بانسکو قرار دارد اما دو شهر از خیلی جهات با هم تفاوت دارند. هر دو شهر گویش‌هایی دارند که حتی برای اکثر بلغاری‌ها نامفهوم است. غذاهای محلی رازلوگ شامل شیرینی‌های کره‌ای سنگین مانند شوپلا (شبیه پن‌کیک) و خوراک‌های گوشت مانند کاپاما (ترکییبی از گوشت، جوجه، گوشت گاو، هویج و برنج) می‌شود.

می‌توانید در رستوران غذای محلی بخواهید یا برای اطمینان از اصالت غذا به روستای گورنو در اگلیشته بروید و در میهمانخانه دشکا اقامت کنید. دشکا، مالک میهمانخانه به خاطر غذاهای سنتی و میهمان‌نوازی فوق‌العاده‌اش در سرتاسر کشور محبوب است. او عضو افتخاری جنبش غذای آهسته (جنبش بین‌المللی اسلو فود در مقابل فست فود) بلغاری نیز هست.

نشانی: گورنو دراگلیشته


 


مناطق ساحلی


سواحل بلغارستان در دریای سیاه بهترین جا برای امتحان ماهی تازه است. ماهی‌هایی مثل بونیتو آتلانتیک، کوسه، جک ماکرل و اسپرات اروپایی از محبوب‌ترین ماهی‌ها در میان اهالی هستند. معمولا ماهی به صورت پخته یا سرخ شده با سالاد تازه یا سیب‌زمینی پخته سرد سرو می‌شود. سوپ ماهی نیز در این سواحل طرفداران فراوانی دارد.


 


تورلاک


تورلاک منطقه‌ای متشکل از 30 روستا در اطراف دو شهر ویدین و مونتانا است. مردمان این منطقه لهجه، غذاها و عادت‌های خاص خود را دارند. غذاهای محلی عمدتاً با مواد ارزان اما لذیذ و مقوی تهیه می‌شوند. یکی از مرسوم‌ترین خوراک‌های منطقه بل‌موژ نام دارد. ابتدا پنیر را در تابه تفت می‌دهند تا کاملا آب شود، سپس به پنیر خوب پخته شده آرد اضافه می‌کنند.

یافتن غذاهای تورلاکی در یک رستوران کار سختی است. یکی از معدود رستوران‌هایی که در تور بلغارستان می‌توانید امتحان کنید هان مادونا در دهکده فالکووتز، نزدیک صخره‌های مشهور بلوگرادچیک است.




  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.