چابهار بندری در جنوب شرقی ایران واقع در استان سیستان و بلوچستان است؛ این شهر بندری، تنها بندر اقیانوسی ایران است که در کرانه دریای مکران و اقیانوس هند قرار دارد و از طریق این بندر، ایران به آبهای آزاد دسترسی دارد. چابهار از شمال به ایرانشهر و نیکشهر، از جنوب به دریای عمان، از شرق له پاکستان و از غرب به استانهای کرمان و هرمزگان محدود میشود و حدود ۳۰۰ کیلومتر با دریای عمان مرز آبی دارد.
چابهار در اکثر ایام سال آب و هوای بهاری دارد و در هر زمان از سال که بخواهید، میتوانید به این بندر زیبا سفر کنید. در زمستانها چابهار گرمترین نقطه ایران و در تابستانها خنکترین بندر جنوبی ایران است. در اردیبهشت و خرداد، رطوبت هوا در چابهار به بیشترین حد خود میرسد. در بندر چابهار، امکان پهلوگیری کشتیهای قاره پیما وجود دارد، به همین دلیل است که این بندر یکی از نقاط مهم استراتژیک ایران به شمار میرود. علاوه بر این، بندر چابهار، تنها راه دسترسی کشورهای قسمت خشک خاورمیانه مثل افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان به آبهای آزاد است. تمامی این عوامل باعث شده است دولت ایران به چابهار اهمیت زیادی داده و سرمایهگذاریهای گستردهای از جمله ساخت فرودگاه بینالمللی، اسکله و راه آهن به سوی آسیای میانه انجام داده است. تا سال ۱۲۸۹ هجری قمری چابهار در دست اعراب مسقط بود، اما علیرغم تلاشهای آنها برای حفظ این شهر بندری، در زمان قاجار ایران توانست چابهار را به تصرف خود درآورد. طرح جامع راهاندازی در سال ۱۳۵۳ آغاز شد و در سال ۱۳۶۲ به بهرهبرداری رسید.
مردم این بندر به زبان بلوچی و لهجه جدگالی صحبت میکنند. لباس محلی و موسیقی محلی، خود یکی از جاذبه های گردشگری چابهار محسوب میشود. از مهمترین سوغاتیهای چابهار میتوان به شیرینی لندو، ماهی و میگو، سوزندوزی، سکهدوزی، حصیربافی، چادر بافی، وسایل تزئینی از جنس صدف و سایر وسایل تزئینی مانند دستبند و نوارهای تزئینی برای رختخواب و همچنین معرق صدف اشاره کرد. تور چابهار دیدنیهای بسیاری نیز دارد که میتوان از جاده چابهار-گواتر، اسکله بندر گواتر، جنگلهای حرا، روستای باهوکلات یا گاندو، شهر کنارک (اسکله کنارک، بازار محلی (تله بازار) و دماغه پزم)، چشمه گل افشان بندر تنگ، روستای کهن تیس، غارهای سهگانه بان مسیتی، قلعه تیس یا قلعه پرتغالیها، مسجد جامع تیس، باغ گیاهشناسی تیس،اسکله تیس و پلاژ ساحلی تیس، موزه محلی چابهار، ساختمان تلگرافخانه، کلبه غواصی، امامزاده سید غلام رسول، زیارتگاه خضر نبی و تفرجگاه دریا کوچک و تفرجگاه دریا بزرگ نام برد.