سوماهان شناور: یک هتل تاریخی در ساحل بسفر

ویژه - ۴ شهریور ۱۳۹۷

سوماهان (Sumahan) شناور استانبول در سواحل اغلب فراموش شده آسیایی چشم‌اندازهای زیبایی از شهر و بسفر دارد و بازدیدکنندگانش را به سفری رویایی در دل تاریخ و جغرافیای شگفت‌انگیز این آبراه مشهور می‌برد. تلفیق مدرنیته و سنت در استانبول را می‌توان به وضوح در این هتل تاریخی و رستوران مجاور آن تاپاسوما مشاهده کرد. که هر دو برداشت‌های مدرنی از وجوه مختلف ترکیه کلاسیک را به نمایش می گذارند.


 


استانبول شهری با اهمیت تاریخی و جاذبه های گردشگری فراوان است؛ نقطه تلاقی شرق و غرب که قرن‌های متمادی قاره‌ها و دریا‌ها را به هم متصل کرده است. هنوز آثار دوره‌های مختلف تاریخی به شهر جلوه می‌دهند و این بقایای تاریخی با عظمت جغرافیایی استانبول همخوانی دارند، همانگونه که سواحل دوقلوی بسفر از یکسو به آسیا و از سوی دیگر به سوی اروپا می‌پیوندند. هتل سوماهان شناور (یا سوماهان روی آب) در تور استانبول بازتاب این عظمت تاریخی و جغرافیایی است که در عین حال محیطی برای آرامش و دوری از ازدحام خیابان‌های شهر فراهم کرده است.


هر اتاق هتل مستقیماً به بسفر، دریای مرمره، پل معلق، گنبد دوقلو مسجد کبود و ایاصوفیه با مناره‌های بلند اطراف آن که در افق محو می‌شوند، دید دارد. صدای اذان از چهارگوشه شهر شنیده می‌شود، در حالیکه همانند قرون گذشته، انواع و اقسام قایق‌ها از این کانال کشتیرانی باستانی عبور می‌کنند. هتل با قرار دادن تخت‌ها و مبل‌ها رو به پنجره‌های بزرگ لذت تماشای این مناظر بدیع را دوچندان کرده است. هر اتاقی یک دوربین برای تماشای قصرها و مردمانی که در ساحل دوردست نشسته‌اند، دارد. در همین نقطه حس تلاقی دو قاره قابل لمس است، همانطور که در هم آمیختن سنت و مدرنیته در شهر را می‌توان مشاهده کرد.


 


تاریخچه


سوماهان شناور علاوه بر مناظر بدیع میهمانانش را به بهشتی از آرامش و سکوت دعوت می‌کند که در خیابان‌های پرازدحام شهر به ندرت یافت می‌شود. موقعیت هتل در کنار رودخانه به میهمانان امکان می‌دهد تا خواه در اتاق‌ها یا روی تراس‌های کنار رودخانه آرامش و حریم امن کامل داشته باشند. حمام سنتی ترکی این هتل به میهمانان حس رهایی و لذت ماساژ را هدیه می‌کند.

هتل در منطقه چنگل‌کوی استانبول واقع شده است. یک روستای عمدتاً مسکونی  که به واسطه خانه‌های چوبی، رستوران‌هایی که لب ساحل خوراک‌های مختلف ماهی سرو می‌کنند و باغ‌های چای، حال و هوای تاریخی و سنت‌های خود را حفظ کرده است. پیاده‌روی آرام در امتداد بسفر یا در میان تپه‌های اطراف تصویری زیبا از زندگی حاشیه شهری استانبول، همانطور که در دوره امپراتوران عثمانی بود ارائه می‌دهد. البته اگر بتوانید حضور همیشگی ترافیک را فراموش کنید.


 


موقعیت برجسته سوماهان ناشی از ریشه ساختمان است که در میانه قرن نوزده به عنوان کارگاه تولید عصاره «سوما» از انجیر برای تولید راکی نوشیدنی با طعم دانه‎های گیاه بادیان (شبیه رازیانه) استفاده می‌شده است. این نوشیدنی در آن دوران نزد ترکان بسیار محبوب بوده و هنوز پس از گذشت قرن‌ها محبوبیت خود را حفظ کرده است. سوماهان اشاره به معماری اتاق‌ها با آتشدان‌های بسیار کمیاب و فوق مدرن، سنگ کاری‌های برحسته، نماهای آجری، ستون‌های فولادی و کف‌های دولایه دارد که یادآور تجهیزات عصاره‌گیری در آن دوران هستند.

موقعیت سوماهان در کنار رودخانه محلی مناسب برای این کار بوده است زیرا بارهای انجیر که از مزارع و باغات به سواحل دریای مرمره می‌رسیدند مستقیم به کارگاه‌ها برده می‌شدند و جای آنها را عصاره‌های محصول کارگاه‌ها می‌گرفتند.

امروزه این چرخه جای خود را به یک قایق خصوصی داده است که مسافران را بین هتل و مرکز استانبول جابه‌جا می‌کند و در راه از بسفر، نزدیکی قصر دلمه باغچه و دیگر سایت‌های تاریخی در حاشیه ساحل می‌گذرد.


 


تاپاسوما


رستوران مجاور هتل ترکیب مشابهی از سنت‌های دور و اولترا مدرنیتی با آوردن سنت ترکی کهن مِزه (پیش‌غذا) به قرن 21 است. این منوی خلاق طعم‌ها و بافت‌های مختلف مزه را با زیبایی و ظرافت سوشی ژاپنی و حس مشترک تاپاز اسپانیایی در هم می‌آمیزد. همچنین این رستوران تازه‌ترین  غذاهای دریایی از منابع محلی را در تهیه مزه سنتی به کار می‌برد. «تاپا» سرد شامل ماهی تروت پرشده با گیاهان معطر، مغز میوه کاج، مویز و پنیر کورد و کرفس تازه در سس گوجه و فلفل می‌شود. در حالیکه «تاپای» داغ از بورک ساتای (کباب بورک) با آویشن و خامه تازه و یک کالاماری ساتای (کباب ماهی مرکب) با زیتون و آویشن تشکیل می‌شود. هر کدام از اینها به تنهایی خوشمزه هستند اما در ترکیب با هم فرمی جدید از یک سنت خوراکی ترکی را شکل می‌دهند. برای غذای اصلی منو از برداشتی جدید از کباب‌های سنتی ترکیه مانند یک کباب گوشت چرخ کرده طعم‌دار شده با سس آویشن، نوارهای گوشت ران بره و پای جوجه با چیپس سیب‌زمینی خلالی و خوراک‌هایی با طعم‌های یونانی و حتی ایتالیایی و تکنیک‌های آشپزی یک غذای مدیترانه‌ای واقعی تشکیل شده است.



نام تاپاسوما از کلمه ترکی تاپا به معنای بستن در بطری با چوب‌‌پنبه یا در شیشه‌ای و سوما به معنای عصاره‌گیری تشکیل شده است. رستوران با ارائه انواع مختلف نوشیدنی‌های سنتی ترک من جمله مدل‌های مختلف راکی، چاردونایس و مرلوت – سویلنز علاوه بر حفظ نام، منوی رویایی خود را تکمیل کرده است.

تاپاسوما نیز مانند سوماهان روی آب بخشی از موفقیت خود را به موقعیت ایده‌آل در ساحل بسفر و سرو غذا در فضای باز در تمام طول سال مدیون است. هتل و رستوران با تمرکز کامل به دنبال ارائه بهترین خدمات در فضایی آرام و ایده‌آل هستند. به هر حال بارزترین ویژگی سوماهان چشم‌انداز رویایی کانال؛ در روز یا شب است که میهمانان را وا‌می‌دارد نسیم خنک بسفر را که از پنجره‌ها به درون می‌وزد تا ذره آخر نفس بکشند.



برای تهیه بلیت  تور ترکیه و بازدید از این هتل تاریخی می‌توانید به آژانس های مسافرتی مراجعه نمایید. 



  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.