سوغاتی های شیراز، خوردنی ها و خریدنی ها (قسمت دوم)

ویژه - در تور شیراز - ۲۰ مهر ۱۳۹۶

شیراز مقصد دوست داشتنی سفرهای عاشقان شعر و ادب است. در تور شیراز بخش مهمی از گشت و گذارها در بازارها و خرید خوراکی و سوغاتی خلاصه می‌شود. همراه نکست هالیدی باشید تا با خوردنی‌ها و خریدنی‌های شیراز آشنا شوید.


اگر در بهار تور شیراز را انتخاب کرده‌اید، حتما از عطر بهارنارنج مدهوش خواهید شد. در تابستان فالوده بی‌نظیر شیرازی میزبان‌تان خواهد بود و پاییز را می‌توانید با عطر لیموی شیراز خاطره‌انگیزتر کنید. در ادامه قسمت اول با سوغاتی‌های شیراز آشنا خواهید شد.


بادام سوخته



احتمالا با شنیدن نام این خوردنی خوشمزه، تصور می‌کنید بادام سوخته، بادامی تلخ است که حرارت زیادی دیده است. اما این طور نیست. بادام سوخته طعمی شیرین دارد که روش تهیه خاصی هم دارد. در تهیه آن از شکر هم استفاده می‌شود.


رنگینک



رنگینک یکی دیگر از شیرینی‌های خوشمزه جنوب ایران و همچنین شیراز است. رنگینک را معمولا سر سفره‌های افطار سرو می‌کنند. چرا که شیرینی خوشمزه و مقوی است. در تهیه آن از آرد، خرما و گردو استفاده می‌کنند و در هنگام سرو با پودر پسته و پودر نارگیل تزیین می‌شود.


آبغوره شیراز



آبغوره شیراز مانند آبلیموی آن بسیار معروف است. دلیل آن هم باغ‌های انگور فراوان در این شهر است. آبغوره شیراز یکی از مواد اولیه مهم برای تهیه آش آبغوره شیرازی است.


عرق بهارنارنج



شیراز را معمولا با عطر بهارنارنجش به یاد می‌آورند. مگر می‌شود به شیراز بروید و بهارنارنج را رهاورد سفر خود نکنید. شیراز به دلیل نوع آب و هوای خود، باغ‌ها و گلستان‌های زیادی دارد که انواع عرقیات سنتی را از آنها تهیه می‌کنند.


اگر اواخر فروردین تا اوایل اردیبهشت را در شیراز باشید، عطر بهارنارنج را در تمام شهر حس خواهید کرد. از شکوفه‌های این درخت عرق بهارنارنج را تهیه می‌کنند که در شربت و طب سنتی از آن استفاده می‌شود. اگر به دمنوش‌ها هم علاقه داشته باشید، می‌توانید شکوفه‌های خشک شده بهارنارنج را خریداری و مصرف کنید.


از دیگر عرقیجات سنتی که می‌توانید در شیراز بخرید، عرق بیدمشک و عرق نسترن است.


حلوا کاسه‌ای



حلوای کاسه‌ای یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه شیراز است که با آرد برنج، شکر، گلاب، آب و زعفران تهیه می‌شود. این نوع حلوا نام خود را به دلیل شیوه سرو آن گرفته است. در قدیم این حلوا را در مراسم‌های سنتی شیراز تهیه می‌کردند و بعد آن را در کف و دور کاسه می‌کشیدند و سرو می‌کردند. امروزه کمتر می‌توان این حلوا را با این شیوه سرو پیدا کرد.


مرجع: کارناوال



  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.

نظرات

0 دیدگاه نوشته شده است، می توانید دیدگاه خود را بنویسید

افزودن نظر