ده گانه خوش طعم قفقاز، معرفی بهترین غذاهای محلی در گرجستان (قسمت چهارم)

ویژه - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶

تا بدین جا شماری از بهترین غذاهای محلی گرجی‌ها را برای مسافران تور گرجستان و همراهان همیشگی نکست هالیدی معرفی کرده‌ایم. اگر قسمت‌های اول، دوم و سوم این سری از مقالات را مرور کرده‌اید و با خوراکی‌های خوش‌طعمی چون تکلاپی، متس وادی و چورچخلا  آشنا شده‌اید، در ادامه با آخرین بخش از معرفی خوش طعم ترین غذاهای تور گرجستان همراه نکست هالیدی باشید.


خارچو (Kharcho)


خارچو (KHARCHO) یکی از خوش‌طعم‌ترین غذاهای محلی گرجستان است که به اندازه‌ای شهرت یافته که روس‌ها نیز آن را به فهرست غذاهای زمستانی خود وارد کرده‌اند. این غذای دلپذیر، از مواد غذایی همچون سیر خملی سونلی (که ترکیبی از پنج ادویه گرجستان است)، گشنیز، گوشت مرغ یا گاو و چاشنی‌های متنوع دیگری تهیه می‌شود. در تهیه خارچو، در آغاز گوشت مزه دار شده، سپس در سسی متشکل از گردو خوابانده می‌شود و سرانجام به همراه تکه‌هایی از لواشک تکلاپی پخت می‌شود. پس از گذشت چند ساعت که خارچو در سس قوام گرفته و جا افتاد، به همراه نان مخصوصی به نام شُتی سرو می‌شود.




پخالی (Pkhali)


درگرجستان، کشوری که در طول تاریخ از گوشت و غذاهای محلی گوشتی تنها در مناسبت‌های خاص استفاده کرده، تعجبی ندارد که غذاهای گیاهی جایگاهی ویژه در فرهنگ غذاییش داشته باشد. پخالی که از رسته سالادها (و خمیری از سبزیجات) است، از گیاهان متنوعی تهیه می‌شود (استفاده از چغندر، هویج و اسفناج در تهیه این غذا متداول است) و با نان سرو می‌شود. طرز تهیه پخالی ساده است: نخست سبزیجات پخته می‌شوند، سپس پوره شده و با آبلیمو بخوبی مخلوط می‌شوند. پس از آن مقداری سیر خرد شده، گشنیز و گردو به مخلوط افزوده می‌شود. گرجی‌ها معمولا انواع گوناگونی از این سالاد را با سبزیجات متنوع درست می‌کنند، سپس آنها را در کنار هم در ظرف می‌ریزند و روی آن‌ها را با دانه‌های انار تزئین می‌کنند.




لوبیانی (Lobiani)


در امتداد خیابانی که موزه تاریخ تفلیس در آن قرار گرفته، راه پله‌ای بی‌نام وجود دارد که به زیرزمینی شلوغ و پرتردد منتهی می‌شود. اگر جمعیت را دنبال کنید به قدیمی‌ترین نانوایی شهر می‌رسید، جایی که در آن لوبیانی تازه پخته و فروخته می‌شود. لوبیانی از لایه‌ای نسبتا نازک از خمیر تشکیل شده است که با لوبیا پر می‌شود و با آتش هیزمی به خوبی پخته می‌شود. طرفداران این نان متفاوت گرجی روز به روز بیشتر می‌شوند و این سؤال را در ذهن متبادر می‌سازند که راز موفقیت این نان لوبیایی چیست؟ نخستین دلیل این است که این نان خوشمزه و نسبتا کوچک براحتی در دست جای می‌گیرد و قیمتی کمتر از یک دلار دارد. اما ورای این مزیت، این نان کوچک آمیخته‌ای بی‌نظیر از طعم‌ها و بافت‌های مختلف است. این غذا همچون کروسانت پاریسی(نوعی شیرینی ترد فرانسوی) سطحی ترد و شکننده دارد، همزمان با آن مغز لوبیایی و نرم آن طعم و عطری کره‌ای و شور دارد.




اگر تاکنون مسافر تور تفلیس، تور باتومی یا دیگر تورهای گرجستان بوده‌اید و طعم این غذاها را چشیده‌اید، تجربیات خود را با دیگر همراهان نکست هالیدی در میان بگذارید.


مرجع: seriouseats.com



  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.

نظرات

0 دیدگاه نوشته شده است، می توانید دیدگاه خود را بنویسید

افزودن نظر