ده گانه خوش طعم قفقاز، معرفی بهترین غذاهای محلی در گرجستان (قسمت سوم)

ویژه - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶

مسافر تور تفلیس، تور باتومی و به نگاه کلی تور گرجستان که باشید، طعم غذاهای محلی گرجی از آن دست تجربه‌هایی است، که خاطره‌اش را از یاد نمی‌برید. تاکنون در قسمت اول و دوم این سری از مقالات با تعدادی از بهترین غذاهای محلی گرجستان آشنا شدیم. در این مقاله همراه با نکست هالیدی شمار دیگری از بهترین غذاها که باید در تور گرجستان آن‌ها را چشید را معرفی می‌کنیم. نخست سراغ لوبیو، خوراک خوش‌طعم لوبیا گرجی می‌رویم:


لوبیو


اگر لوبیو (LOBIO) را بچشید با خود فکر می‌کنید، چه کسی انتظار دارد خوراکی از لوبیا چنین طعم خارق‌العاده‌ای داشته باشند؟ من پس از خوردن این غذای لذیذ در رستوران سالوبیه، به یکی از طرفداران پر و پا قرص این غذا بدل شدم. این غذای ساده مشابه لوبیای اسپانیایی (خوراکی از لوبیا که نخست پخت شده، پس از آن سرخ شده و دوباره پخته می‌شود) است که باید به آرامی پخته شود تا قوام بیاید. نقطه قوت این غذا را در عطر و طعم استثنایی آن پیدا می‌کنید: ترکیب شگفت‌انگیز پیاز سرخ شده، گشنیز، سرکه، گل همیشه بهار خشک شده و فلفل تازه که قبل از سرو غذا، در ظرفی با یکدیگر مخلوط می‌شوند و عطر و طعم بی‌نظیری پیشکش می‌کنند. بیشتر اوقات لوبیو، همراه با نان ذرت گریل شده سرو می‌شود. این نان ترد که سپیدی و شیرین نبودنش یادآور نان‌های ذرت جنوب ایالات متحده است یکی از معدود نان‌های گرجی است که در تنور پخت نمی‌شود. طبخ این نان ساده است و هرکسی که یک ظرف مسی داشته باشد می‌تواند این نان خوشمزه را از آرد ذرت، نمک و آب و در زمانی حدود نیم ساعت می‌پزد.




متس وادی


متس وادی (Mtsvadi) کباب خوشمزه‌ی گرجی‌هاست که مطابق دستور پختش، حتما باید بر روی آتش کباب شود. این غذا در نواحی مختلف گرجستان به سبک و سیاق‌های مختلف پخت می‌شود. با این همه و برخلاف نمونه‌های ترکی و ارمنی آن، گرجی‌ها ترجیح می‌دهند بجای استفاده از چاشنی‌های ترش مختلف به عنوان طعم‌دهنده، تنها از نمک استفاده کنند تا طعم طبیعت گوشت حفظ شود. گوشت مورد استفاده در بیشتر موارد گوشت گاو و یا گوسفندی است که به قطعات متوسطی برش داده می‌شود و به همراه سبزیجات و یا بدون آن کباب می‌شود. متس وادی با تکمالی (tkemali) که آلوی ترش به همراه نمک و فلفل است، نیز سرو می‌شود. تکمالی یکی از معروفترین چاشنی‌های گرجی است که در کنار غذاهای محلی مختلف از سیب زمینی گرفته تا نان و مرغ سرخ شده به سفره گرجی‌ها طعمی متفاوت می‌بخشد.




تکلاپی


تکلاپی (Tklapi) نوعی لواشک میوه‌ای گرجی است که طرفداران پر و پا قرصی برای خود دست و پا کرده است. به راحتی می‌توان این لواشک‌های رنگارنگ و خوش‌طعم را در مغازه‌هایی که محصولات محلی را می‌فروشند، تهیه کرد. تکلاپی از لایه نازکی از پوره میوه‌های مختلف که در مقابل نورآفتاب خشک می‌شوند تهیه می‌شود. لواشک‌های تکلاپی انواع مختلفی دارند، انواع شیرین آن که از میوه‌هایی همچون انجیر و یا زردآلو درست شده‌اند و می‌توانند میان وعده‌های بی‌نظیری باشند. انواع ترش تکلاپی که از گیلاس‌های ترش و آلو خورشتی درست می‌شوند گزینه‌های بسیار مناسبی برای استفاده در انواع سوپ‌ها و خورش‌ها هستند. بهترین این لواشک‌های خوشمزه را می‌توان در کلبه‌های کوچک کنار جاده‌ای که خوراکی‌های مختلف می‌فروشند، پیدا کرد. بیشتر محلی‌ها نمی‌توانند به زبان انگلیسی صحبت کنند اما این اطمینان را داشته باشید که تمام این لواشک‌ها تولیدات خانگی هستند.




ادامه این مطلب زیبا و خواندنی را در قسمت چهارم دنبال نمایید.


مرجع: seriouseats.com



  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.

نظرات

0 دیدگاه نوشته شده است، می توانید دیدگاه خود را بنویسید

افزودن نظر