ده گانه خوش طعم قفقاز، معرفی بهترین غذاهای محلی در گرجستان (قسمت دوم)

ویژه - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶

مسافر تور گرجستان که باشید، طعم غذاهای محلی گرجستان تا سال‌ها شما را به سفر دوباره به این کشور ترغیب می‌کند، غذاهای محلی گرجی یکی از دلایل سفر بسیاری از گردشگران ایرانی و بین‌المللی به این کشور است. فرقی نمی‌کند مسافر تور تفلیس باشید یا تور باتومی، در هر حالت با آشنایی با بهترین غذاهای محلی گرجستان برنده‌اید، اگر هنوز قسمت نخست این مقاله را مطالعه نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم از کاچاپوری و چورچخلا بخوانید و در ادامه با قسمت دوم از این مقاله همراه نکست هالیدی شوید.


خینکالی


 چنین شهرت یافته که یک خینکالی (KHINKALI) خوب با تعداد چین‌هایی که بر روی لایه خمیریش ایجاد می‌شود، قابل تشخیص است، طبق سنن آشپزی گرجی، اگر تعداد چین‌های روی خینکالی کم باشد، نشان دهنده کم تجربگی آشپز است. به هر روی هنگامی که بشقابی از این غذای تند و خوشمزه پیش روی شما گذاشته می‌شود، به تنها چیزی که فکر نمی‌کنید تعداد چین‌ها است. صرف این غذا روش خاصی دارد که در صورت عدم رعایت آن، ممکن است دوستان گرجی‌تان را آزرده خاطر کنید. این غذا حتما باید با دست خورده شود، آن هم بدین صورت که با انگشتانتان سر و کاکل این غذا را گرفته، آن را برداشته،سوراخ کوچکی در آن ایجاد کرده و سوپ داخل آن را می‌خورید. پس از این که مطمئن شدید دیگر سوپی داخل خمیر نمانده، بقیه غذای بقچه مانندتان را به جز سر آن میل کنید.



مطابق با بررسی مورخان، پیشینه این غذا  به قوم مانتی که در آسیای مرکزی ساکن بوده‌اند، باز می‌گردد. مانتی‌‌ها در سده سیزدهم میلادی، پس از حمله تاتارها کوچ کرده و به گرجستان و ارمنستان کنونی مهاجرت می‌کنند.


در حال حاضر بهترین نوع ساخینکلس (خینکالی خانگی) در روستای پاسانائوری پخته می‌شود. این روستا در ۵۰ کیلومتری شمال تفلیس واقع شده، و گیاهان وحشی کوهستانی همچون مرزه و نعنای آمبالو در اطراف آن، امکان خوش‌طعم نمودن بیش از پیش این غذا را برای اهالی این روستا فراهم کرده است. اگر نمی‌توانید به این روستا بروید، برای صرف یک خینکالی خوب، به محله خینکلیس شاخلی در تفلیس بروید، خینکالی خانگی اینجا نیز میان مردم  محلی بسیار طرفدار دارد.



اجاپ ساندالی


به درستی می‌توان ادعا کرد اجاپ ساندالی و راتاتویی (یک غذای سنتی فرانسوی است که با سبزیجات پخته می‌شود) که در غرب گرجستان طبخ می‌شود، یکی از بهترین انواع آن است. نخستین دلیل، تندی خاص این غذاست که از طعم تند فلفل آجیکا حاصل می‌آید. در انواع مدیترانه‌ای این غذا سبزیجات به حالت خمیری در می‌آیند. ولی در دستور پخت گرجستانی، سبزیجات پخته شده‌ای همچون بادمجان و فلفل‌های ترد با پوره گوجه فرنگی درهم آمیخته می‌شوند. مدت پخت این غذا به اندازه‌ای است که سبزیجات استفاده شده در آن له نشوند و بافت خود را از دست ندهند. در آخر هم مقداری جعفری تازه و خرد شده بر روی غذا می‌پاشند که طعم بی‌نظیری به آن می‌دهد. این غذا در حالت معمول در روزهای پایانی تابستان که گوجه فرنگی و بادمجان در گرجستان به وفور یافت می‌شوند، سرو می‌شود.




در قسمت سوم که ادامه این مطلب می‌باشد ما را همراهی کنید.


مرجع: seriouseats.com



  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.

نظرات

0 دیدگاه نوشته شده است، می توانید دیدگاه خود را بنویسید

افزودن نظر