ده گانه خوش طعم قفقاز، معرفی بهترین غذاهای محلی در گرجستان (قسمت اول)

ویژه - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶

تور گرجستان، روز به روز متقاضیان بیشتری به خود می‌بینید، تور ارزان و البته سفری به جاذبه‌های دیدنی و شگفت‌انگیز که معمولا کسی را از انتخابش پشیمان نکرده است. از دیدگاه جاذبه‌های گردشگری و دیدنی‌های طبیعی که بنگریم، تور تفلیس و تور باتومی هر کدام شگفتی‌های متفاوتی را در معرض انتخاب گردشگران و مسافران تور گرجستان قرار می‌دهند اما، به بحث شیرین غذا که برسیم، سرتاسر گرجستان نمونه کاملی است، از منطقه‌ای با ارائه شماری از خوش‌طعم‌ترین و دلپذیرترین غذاهای دنیا. از این رو بر آن شدیم در این سری از مقالات نکست هالیدی، به معرفی ده غذای خوشمزه گرجی که مسافران تور گرجستان حتما باید آنها را تجربه کنند، بپردازیم.


کاچاپوری


کاچاپوری (Khachapuri) غذایی قایقی شکل و ترکیبی دلپذیر از فراورده‌های غنی از کربوهیدرات و لبنیات (کره، پنیر...) ذوب شده است، در مصرف این غذا باید توجه داشت که پنیر سالگانی در آن برای کسانی که به لاکتوز (نوعی از قند موجود در شیر) حساسیت دارند، مشکل آفرین است. چند ثانیه پس از اینکه نان مخصوص این غذا از تنور بیرون می‌آید، نانوا پنیر را می‌برد و راه را برای تکه‌های کره و تخم‌مرغ‌های خام باز می‌کند. وقتی این غذای لذیذ پیش رویتان قرار می‌گیرد، باید با استفاده از قاشقتان به دقت مواد درون نان را بهم بزنید تا رنگ‌های نارنجی و سفید این غذا بخوبی درهم آمیخته شوند. پس از آن و با استفاده از نان می‌توان کاچاپور را میل کرد. از خاطر نبرید، این غذا باید داغ خورده شود. این غذای لذیذ و پرطرفدار در سرتاسر کشور  گرجستان و در نانوایی‌های جمع وجور که تنورهایشان در دل دیوار جای گرفته‌اند پخته می‌شود و به سرعت و به صورت داغ فروخته می‌شوند. کاچاپوری که در مناطق مختلف گرجستان به سبک و سیاق‌های متفاوتی پخت می‌شود  ممکن است حاوی سبزیجات، گوشت و یا حبوبات نیز باشد، غذایی که بی‌تردید یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی و ملی گرجستان به شمار می‌رود.




چورچخلا


چورچخلا (CHURCHKHELA) شیرینی محلی و معجونی است رنگین و مواج که از پنجره‌های این شهر آویزان است به طوری که بسیاری از گردشگران در نخستین نگاه آن را با سوسیس دست‌ساز اشتباه می‌گیرند. درست کردن این شیرینی نیاز به صبر و مهارت زیادی دارد.چورچخلا که از ترکیب قوی شکر و پروتئین درست می‌شود در روزگار قدیم به عنوان ماده غذایی بسیار مقوی برای تغذیه نیروهای نظامی گرجستان کاربرد داشته است. امروزه چورچخلا در حالت معمول پس از صرف شام و به همراه قهوه سرو می‌شود.




با ادامه این مطلب در قسمت دوم با ما همراه باشید.


مرجع: seriouseats.com



  • استفاده از مطالب این نوشتار فقط با ذکر منبع بلامانع است.

نظرات

0 دیدگاه نوشته شده است، می توانید دیدگاه خود را بنویسید

افزودن نظر